Posiłki i napoje

Wykupując posiłki na czas trwania wyjazdu, należy liczyć się z tym, że menu najczęściej obejmuje potrawy kuchni międzynarodowej wzbogaconej o lokalne specjały, a napoje do obiadokolacji są dodatkowo płatne. Posiłki w hotelach mogą być serwowane na dwa sposoby, zależnie od zwyczajów hotelu: w formie bufetu (tzw. szwedzki stół, do którego Klienci sami podchodzą, w zależności od potrzeb) lub serwowane do stolika. Każdy hotel ma własne, wewnętrzne przepisy ustalające godziny posiłków oraz menu. 

Prosimy o zwrócenie uwagi na lokalne przepisy związane z korzystaniem z miejsc publicznych takich jak bary, restauracje, kawiarnie (np. zakaz palenia, noszenie swobodnego stroju).

W niektórych hotelach w pokojach znajdują się również mini bary. Ich zawartość jest codziennie sprawdzana i uzupełniana, a rachunek za spożyte napoje należy uiścić w recepcji w dniu wyjazdu.

 

Dostępne rodzaje wyżywienia w naszej ofercie: 

- bez wyżywienia, 

- śniadania, 

- 2 posiłki (half board): śniadanie i obiadokolacja, napoje są dodatkowo płatne

- all inclusive: są to najczęściej 3 posiłki, przekąski w ciągu dnia i napoje (bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Napoje alkoholowe importowane są dodatkowo płatne. Zwracamy Państwa uwagę, że oferta all inclusive może się różnić w zależności od standardu hotelu.